04 Февруари 2013, 11.44 Предраг Стојковски Кратки вести
Исламско банкарство
Во последните неколку години, бевме сведоци дека светскиот банкарски систем доживеа големи потреси. Светската економска криза која што започна уште во 2008, како и нејзините последици, затворија голем број на некогаш големи банкарски системи. Но...
01 Февруари 2013, 12.20 Предраг Стојковски Маркетинг
И на интернет како во реален свет
Седиме така релаксирано, секој со својот пијалак пред себе и ја консумираме нашата дневна доза на трач. Како што бива во „мешано“ друштво, секој оваа дружење го сваќа на свој начин. Другар ми Жиле обожава цитати, ги користи во секоја прилика....
31 Јануари 2013, 12.34 Ѓорѓи Г. Рафајловски Човекови ресурси
Значење на комуникацијата
Комуникацијата е во срцето на се што работиме. Таа е основата при интеракцијата помеѓу луѓето. Комуникацијата мора да биде поврзана со она што го мислиме, со чувствата, желбите, потребите и идеите.    Добрата комуникација е есенцијална за...
28 Декември 2012, 12.42 Ѓорѓи Г. Рафајловски Бизнис Планирање
Новогодишни бизнис – желби за 2013г.
Бизнисмените и претприемачите добро знаат дека оваа година беше кризна и тешка година за водење бизнис во Македонија. Но, исто така добро знаат дека за да се успее, понекогаш е потребно повеќе време, труд и дополнителна енергија од она што...
28 Декември 2012, 08.55 Предраг Стојковски Кратки вести
Зборуваше со купувачот повеќе од 10 часови!
Zappos.com е најголема интернет продавница на чевли. Но покрај тоа што е најголема светска продавница, оваа компанија има уште една специфичност – таа има единствен став за тоа како да ги задоволи своите клиенти. Оваа продавница можеби постави...

Бизнис на Facebook

НБРМ

Прод.
Куп.
EUR
61.8288
61.2136
USD
50.3533
49.8523
GBP
78.7929
78.0089
CHF
51.3571
50.8461
SEK
6.5342
6.4691
NOK
6.8588
6.7906
JPY
0.4223
0.4181
DKK
8.3113
8.2286
CAD
43.4222
42.9901
AUD
41.1863
40.7764
BGN
31.6131
31.2985
CZK
2.2373
2.215
HUF
0.1954
0.1934
PLN
14.4669
14.323
RON
13.8202
13.6827
HRK
8.0653
7.9851
TRY
21.6548
21.4393
LTL
17.9069
17.7287
RUB
0.8421
0.8337
BRL
19.0096
18.8205
CNY
8.0928
8.0123
HKD
6.4924
6.4278
IDR
0.0041
0.004
ILS
12.8246
12.697
INR
0.7954
0.7875
KRW
0.0458
0.0453
MXN
3.466
3.4315
MYR
14.4907
14.3465
NZD
39.1594
38.7698
PHP
1.1254
1.1143
SGD
38.2912
37.9102
THB
1.5319
1.5167
ZAR
4.3399
4.2967
Превземено на 20.12.2014

banner

sn1

 


You are here: Почетна