Поставете ги основите на вашиот бизнис

Наградување на вработените во време на криза

Е-пошта Печати PDF

applause

„Луѓето едноставно работаат подобро кога знаат дека позади нив постои цела една мрежа на луѓе која ги поддржuва во тоа што го прават.“

Стефани Мел,
вработена во EAG

  Кризата е застој во економијата, и здравата логика вели дека бизнисите не превземаат некои поголеми чекори за време на криза, затоа што можно е ризикот да биде преголем, а загубата погубна.

  Ова особено важи за малите бизниси. Во меѓувреме, вработените во овие бизниси си ја работаат својата работа иако знаат дека на економијата не и е ’се розово’ и дека не се знае што носи утрешниот ден. Често се случува вработените во малите и микро бизниси да работаат на повеќе полиња истоврамено, едноставно зошто бизнисот не може да си дозволи нови вработувања. Ова понекогаш резултира со незадоволство кај вработените, а за претприемачите значи зголемен ризик од губење на добрите работници.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Најлесен начин до пари за вашиот бизнис

Е-пошта Печати PDF

throwingmoneyaway

„Трошењето е брзо, печалењето е споро.“

руска народна поговорка

  Кога нашите претприемачи би ги собрале сите пари и сето време потрошени на небитни работи, тогаш можеби нашиот БДП ќе се зголемеше за 50%... или можеби за 100%!

  Ова теза е секако тешка за докажување, бидејќи ќе бара од нас – иронично, многу пари и време, што како претприемачи тешко дека ќе можеме да си ги дозволиме, но тоа е и поентата.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последно освежено ( Четврток, 23 Август 2012 11:56 ) Повеќе...
 

Зошто луѓето купуваат?

Е-пошта Печати PDF
woman-shopping
„Шансите да отиднете до продавница по векна леб, и да се вратите само со купена една векна леб се скоро 3.000.000.000 наспрема 1."
Ерма Бомбек,
колумнист и хумористка

  Една од најважните работи кои еден претприемач треба да ги направи пред да се одлучи да отвори сопствен бизнис, е длабоко да размисли: зошто луѓето би купувале од неговите производи или услуги, или генерално зошто луѓето купуваат?
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Start-Up Маратон!!!!

Е-пошта Печати PDF

Можеби во моментов размислувате за започнување на сопствен бизнис. Имајте на ум, дека сопствениот бизнис бара издржливост на „маратонец“! И веднаш штом ќе започнете кариера како претприемач, имајте на ум дека ќе се соочите со континуран „прилив“ на проблеми кои треба да се решат и прашања кои треба да се одговорат.

За сите идни претприемачи, во прилог е даден и илустративен приказ, кој отсликува дел од конфликтитните мисли со кои еден претприемач се соочува. Често, претприемачите се соочуваат со бројни дилеми за тоа која е вистинската насока по која треба да се „тргне“. Успешните претприемачи знаат дека да се расте, мора да се донесе одлука на еден или друг начин. Голем дел од одлуките се и грешни. Но тоа е патот, кој секој претприемач мора да го измине.

Истражувањето на Kauffman фондацијата, говори дека 40% од почетните бизниси згаснуваат во првата година на нивното постоење. Но од друга страна 4 од 5 претприемачи се сигурни во својата идеа и несебично се вложуваат во „борбата“ својата идеа да ја претворат во успешен бизнис. Поголемиот дел од нив успеваат во своите намери!!!

Дали можеби и вие сте еден од тие 4-ца? Дали поседувате сопствен бизнис?

Споделети ги со Нас, своите ставови и мислења! 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Манифест за вработување на најдобрите кандидати

Е-пошта Печати PDF

hiring_c

„Секој со кој сум работел, знаел нешто подобро од мене. Мојата работа е да го слушам доволно долго за да дознаам што е тоа и подоцна да го применам.“

Џек Николсон
актер

  Сега е кризно време... можеби вашиот бизнис не размислува за нови вработуваравања. Но, можеби веќе сте ги искористиле предностите на пазарот и имате потреба од нови кадри.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 
Страница 3 од 24

НБРМ

Прод.
Куп.
EUR
61.8497
61.2343
USD
51.7095
51.195
GBP
70.1562
69.4581
CHF
53.3739
52.8428
SEK
6.4861
6.4215
NOK
6.6367
6.5707
JPY
0.4615
0.4569
DKK
8.3124
8.2296
CAD
42.1463
41.7269
AUD
41.2029
40.7929
Превземено на 23.09.2017

You are here: Почетна Основај Бизнис