Поставете ги основите на вашиот бизнис

Како да соработувате со побирократските големи компании

Е-пошта Печати PDF

AECI-Board

„Никогаш нема да ги разберете бирократите ако не сфатите дака за нив најважна е процедурата, а најмалку важен – резултатот.“

Томас Совел,
социјален теоретичар

  Работењето со големи компании (или далеку поголеми од вашата) е неизбежно за секој претприемач и сопственик на мал бизнис. Било да се тоа ваши партнери, клиенти или добавувачи, предизвик е да се функционира според нивниот начин на водење на бизнис, кој во многу случаи нема многу допирни точки со она на што се навикнати малите бизниси.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Враќање после пораз

Е-пошта Печати PDF

top-of-the-world

„Јас не доживеав тотален несупех... јас само пронајдов нови 100 начини како да не успеам!“

Бенџамин Френклин,
иноватор

  Неуспехот е дел од преземањето ризик, за било кој постоечки или растечки бизнис. Запаметете го ова уште на почетокот!

  За повеќето претприемачи, неуспехот е еден најлошите стравови и можни сценарија што никако не сакаат да го изговорат... Не-успех – звучи страшно? Кога некој во бизнисот нема да успее, тогаш најчесто истиот се враќа на почетокот на работите со длабоко наведната глава. Она што многу сопственици на бизниси не умеат да го согледаат, сепак е, дека неуспехот всушност може да ви помогне да се изборите за подобар раст.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Корпоративен идентитет

Е-пошта Печати PDF

telcell_corpstyle

„Креирајте работи што самите привлекуваат клиенти, за да не мора да губите толку време на продажба“ 

Том Дорештејн,
дизајнер, Думбар Студио

  Кога последен пат некој ви има дадено фантастична бизнис картичка? Дали потоа сте ја превртувале одново и одново и сте ги запазувале деталите? Дали можеби истата сте ја коментирале со колегите или сте се пофалиле пред пријателите?

  Корпоративниот идентитет е продолжување на вашиот бренд и го вклучува се она што го соддржи вашето лого или вашите контакт информации. А тоа може да бидат:

 • визит картички
 • пликоа
 • меморандуми
 • мејлинг етикети
 • шаблони и потписи за пошта и е-пошта
 • факс-документи  
 • предлог шаблони
 • фактури
 • извештаи
 • промотивни елементи
  Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Упатство за користење: прочитај!

Е-пошта Печати PDF

ikea-diy-volvo-comic„Ако се пропаѓа – прочитај го упатството!“

Ралф Валдо Емерсон,
есеист

  Колку пати во рака ви паднало некое упатство за користење што не сте можеле да го сфатите? Или не го објаснувало добро составувањето на производот? Како тој функционира? Што треба да се направи?! Боли глава!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Финансиски: План „Б“

Е-пошта Печати PDF
plan.b
„Животот е тоа што можеш да направиш кога главниот план пропаднал, и сега си само на план- Б!"

 Сузи Торонто,
писателка

  Лесно е да се следни планот за работа, финансиските предвидувања или бизнис-планот ако се оди според планираното... но што ако работите тргнат 'по ѓаволите'?
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 
Страница 8 од 24

НБРМ

Прод.
Куп.
EUR
61.8497
61.2343
USD
51.7095
51.195
GBP
70.1562
69.4581
CHF
53.3739
52.8428
SEK
6.4861
6.4215
NOK
6.6367
6.5707
JPY
0.4615
0.4569
DKK
8.3124
8.2296
CAD
42.1463
41.7269
AUD
41.2029
40.7929
Превземено на 24.09.2017

You are here: Почетна Основај Бизнис