Документи

Упатство за користење: прочитај!

Е-пошта Печати PDF

ikea-diy-volvo-comic„Ако се пропаѓа – прочитај го упатството!“

Ралф Валдо Емерсон,
есеист

  Колку пати во рака ви паднало некое упатство за користење што не сте можеле да го сфатите? Или не го објаснувало добро составувањето на производот? Како тој функционира? Што треба да се направи?! Боли глава!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Мини-прирачник за нововработени

Е-пошта Печати PDF

life_handbook_image

„Не постои прирачник за тоа како треба да се движи вашата кариера.“

Гери Кол,
австралиски фудбалер

  Прирачниците за новите вработени најчесто се користат компаниите како водич за тоа што се барањата и очекувањата од компанијата во поглед на работните задачи, работната средина, одностите помеѓу колегите како и надворешното претставување на компанијата од страна на новите вработени.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Договор за консултантски услуги

Е-пошта Печати PDF
contract-signing
„Консултант е оној кој ќе ти го земе часовникот од рака, ќе ти каже колку е часот и потоа дебело ќе ти наплати за тоа."

Непознат автор

  Многу често почетните бизниси се наоѓаат во ситуација кога треба да ангажираат консултант/и за некоја одредена задача или проект.

  Во Македонија, а неретко и на балканот воопшто, на консултанските услуги во малите бизниси се гледа како на нешто што не е пожелно затоа што во тој случај се смета дека претприемачот 'признава' дека не е доволно мудар или компатентен самиот да се справи со различните ситуации кои ги носи самиот бизнис. Но во развиените економии, консултанстските услуги за малите бизниси се доста честа и нормална појава.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последно освежено ( Вторник, 07 Февруари 2012 18:01 ) Повеќе...
 

ХАЛАЛ сертификат

Е-пошта Печати PDF

ХАЛАЛ сертификат"Тој ви забранува, навистина, и мрша, и крв, и свинско месо, и она што е заклано во друго име, а не во името на Аллах. А оној што ќе биде присилен, не со желба и не од навика, тогаш, нема грев. Аллах, навистина, е Простувач и Сомилосен!" (Ел-Бекаре, 173)

Како што знаеме нашите купувачи можеме да ги поделиме на неколку групи а се според нивните карактеристики. Така на пример можеме да ги сегментираме според староста, според родовата припадност...па и според религиозната припадност. Ова карактеристика е многу битна и посебно е интересна за производителите на прехранбени производи. Така на пример не можете да отворете бизнис кои што ќе продава на свинско месо во некое место кое е претежно населено со луѓе кои што се припадници на исламската вероисповед. Ем што бизнисот ќе Ви пропадни ем што ќе ги навредите Вашите купувачи.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последно освежено ( Недела, 25 Декември 2011 14:07 ) Повеќе...
 

Клуб-картичка = лојалност на купувачите

Е-пошта Печати PDF

membership_card„Да можев да си ја вратам членарината, ќе се откажев и од човечката раса“

Фред Ален,
комедијант

  Клуб-картичките се маркетиншка форма на продажба која кај купувачите го поттикнува, го поддржува и го наградува повторното купување од кај истиот производител или продавач, односно ја поттикнува лојалноста на клиентите кон одреден тип на бизнис.

  Како тоа функционира?! Едноставно...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 
Страница 2 од 5

НБРМ

Прод.
Куп.
EUR
61.7949
61.1801
USD
52.3908
51.8695
GBP
69.1296
68.4417
CHF
52.8342
52.3085
SEK
6.2141
6.1523
NOK
6.3599
6.2966
JPY
0.4653
0.4606
DKK
8.3047
8.222
CAD
41.0516
40.6431
AUD
39.5311
39.1377
Превземено на 18.11.2017

You are here: Почетна Основај Бизнис Документи