Форми на бизнис

Форми на бизнис во Македонија

Е-пошта Печати PDF

Animated-figures-at-start-of-race„Никогаш нема да стојам настрана како наблудувач-подобро активно ќе учествувам во играта„ - Доналд Трамп

Решивте да станете „играч„ во светот на бизнисот и да активно играте. Направивте бизнис план кои Ви покажа да Вашиот бизнис е остварив, реален и исплатив. Остана само уште еден чекор а тоа е да Вашиот бизнис биди и регистриран. Вашиот бизнис можете да го регистрирате како Трговско друштво и/или како Трговец поединец.

Според Законот за трговските друштва, Трговец поединец „...е физичко лице кое, во вид на занимање, врши некоја од трговските дејности определени со овој закон. Трговецот - поединец одговара за своите обврски лично и неограничено со сиот свој имот. Како трговец-поединец може да се запише во трговскиот регистар секое деловно способно физичко  лице со постојано место на живеење во Република Македонија.„

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последно освежено ( Вторник, 05 Април 2011 11:39 ) Повеќе...
 
Страница 6 од 6

НБРМ

Прод.
Куп.
EUR
61.8497
61.2343
USD
51.7095
51.195
GBP
70.1562
69.4581
CHF
53.3739
52.8428
SEK
6.4861
6.4215
NOK
6.6367
6.5707
JPY
0.4615
0.4569
DKK
8.3124
8.2296
CAD
42.1463
41.7269
AUD
41.2029
40.7929
Превземено на 23.09.2017

You are here: Почетна Основај Бизнис Форми на бизнис