Основање

Доме, слатки доме

Е-пошта Печати PDF

narrowhomeoffice„Првенствено луѓето мислеа дека ако работиш од дома, тоа е еден вид чекор наназад. Денес, тоа е посакувана опција. Новите генерации кои надоаѓаат бараат повеќе независност и удобност во работата, а големите компании им илзегуваат во пресрет и допуштаат уредување на канцелариите како дома или ви дозволуваат воопшто да не го напуштате домот заради работата.“

Хеди Радер, WBDC

  Работа од дома? Пред само десеттина години ако кажевте некому дека работите од дома, сигурно слатко ќе ви се смееше. Денес, ако кажете некому дека работите од дома ќе ви кажат: блазе си ви! 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последно освежено ( Вторник, 10 Мај 2011 10:43 ) Повеќе...
 

Преку добро интернет-име до повеќе клиенти

Е-пошта Печати PDF

domain-values2„Колкава е вредноста на еден клик, ако тој клик води кон   продажба на авион вреден 20 милиони долари...?“  

Рик Шварц,

Директор на еRealestate.com и домеин-гуру

Што е една од најважните работи кога започнувате мал бизнис?Локацијата! Кој е најважната локација денес? www-локацијата!

   Дури и најобичните антички трговци, било од која цивлизација да потекнувааат, знаеле дека кога продаваш нешто, најдобрата локација каде можеш да го изложиш тоа нешто се местата каде што има најмногу луѓе. Па така, умешните трговци се лоцирале на главните базари во градовите, покрај пристаништата, на шеталиштата, покрај плоштади, институции, верски објекти, железнички станици, трговски центри...

   Денес најдобрата локација која може да ја има вашиот бизнис е т.н. „www“ или интернет локација . Зошто интеренет? Затоа што таму се вашите клиенти. Не заради мода, технолошки напредок или докажување, туку затоа што таму се наоѓаат вашите потенцијални купувачи. Иако изборот на добро домеин-име за вашиот бизнис повеќе спаѓа во маркетинг чекорите на еден бизнис, еве неколку совети за тоа како со изборот на добро име можете да привлечете повеќе клиенти преку интернет: 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последно освежено ( Понеделник, 04 Април 2011 13:30 ) Повеќе...
 

5 првични чекори во основањето бизнис

Е-пошта Печати PDF

Carrot_On_A_Stick_Incentive

„Не е важно колку пати не си успеал. Не е ни важно колку пати не си успеал за малку. Никој нема да ги знае или памети твоите грешки, а нетреба ниту ти. Се што треба да направиш е, да учиш од нив и од тие околу тебе, затоа што... Во бизисот е важно да успееш еднаш! Тогаш сите ќе кажуваат колку си бил среќен.“

Марк Кубан, претприемач и сопственик на НБА тимот Далас Маверикс

  Зошто луѓето се одлучуваат за основање сопствен бизнис? Некои тоа го прават поради принудно губење на работното место, некои за да ги искористат своите потенцијали, вештини и знаења од некоја област, некои од хоби, а некои како можност за самовработување. Некои пак можеби заради изреката “сам свој газда е најдобро“,можноста од работење на семеен бизнис, или пак можноста да се направи нешто подобро, побрзо, поевтино...

  Впрочем секој си има своја индивидуална причина за отпочнување, која сама по себе и не е така важна, но она што е важно е секако одговорот на прашањето: Решив да започнам свој бизнис. Добро што понатаму?

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 
Страница 5 од 5

НБРМ

Прод.
Куп.
EUR
61.7949
61.1801
USD
52.3908
51.8695
GBP
69.1296
68.4417
CHF
52.8342
52.3085
SEK
6.2141
6.1523
NOK
6.3599
6.2966
JPY
0.4653
0.4606
DKK
8.3047
8.222
CAD
41.0516
40.6431
AUD
39.5311
39.1377
Превземено на 18.11.2017

You are here: Почетна Основај Бизнис Основање Бизнис