Почетно финасирање

Мое или на компанијата, чие е?!

Е-пошта Печати PDF

Business-Credit-vs-Personal-Credit„Пазете се од малите трошоци. Мала пукнатина може да потопи и голем брод.“

Бенџамин Френклин,
политичар и дипломат

  Водењето грижа за личните финансии е предизвик. Водењето грижа за финансиите на вашиот бизнис е уште поголем предизвик. Мешањето на овие две знае да биде пекол!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

5 стратегии за финансирање од пријателите и семејството

Е-пошта Печати PDF

Money_borrow„Пред да побарате пари на заем од пријател, одлучете кое од тие две повеќе сакате да го имате.“

Џо Мур,
актер

  Позајмувањето почетен капитал од пријателите и семејството можеби сеуште претставува најдобар начин за претприемачите во подигањето  несопствени средства, заради започнување бизнис.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Биланс на состојба - биланс на успех

Е-пошта Печати PDF

create-balance-sheet 

„Постојат луѓе кои пишуваат поезија, но постојат и луѓе кои умеат да читаат деловни биланси. Овие вториве сепак, не умеат да пишуваат...воопшто!“

Хенри Робинсон Лус,
публицист

  Што впрочем претставуваат билансите на состојбата и билансите на успех?! Во што се исти а во што се разликуваат. Тука се и одговорите:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Распоред на инвестициите

Е-пошта Печати PDF

diversify„Ако Јас би бил некое добро, не би било најпаметно да се купуваат акции од мене, иако на долг рок, можеби и сум растечка инвестиција!“

Тим Робинс,
холивудски актер

  Колкумина од претприемачите направиле почетен инвестициски план пред да основаат бизнис? Скоро сите! А колкумина направикле квалитативен и кавантитативен распоред на инвестициите? Хм...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Можности за финансирање

Е-пошта Печати PDF

Counting-my-money„Финансирањето е уметност на пренесување на парите од рака на рака, се додека конечно не исчезнат!“

Роберт В. Сарноф,
медијски директор

  Почетното инвестирање или стартирање на малите бизниси секогаш е поголем или помал проблем.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 
Страница 3 од 5

НБРМ

Прод.
Куп.
EUR
61.8497
61.2343
USD
51.7095
51.195
GBP
70.1562
69.4581
CHF
53.3739
52.8428
SEK
6.4861
6.4215
NOK
6.6367
6.5707
JPY
0.4615
0.4569
DKK
8.3124
8.2296
CAD
42.1463
41.7269
AUD
41.2029
40.7929
Превземено на 23.09.2017

You are here: Почетна Основај Бизнис Почетно финасирање