128 бизниси кои може да ги започнете со помалку од 3.500€

Е-пошта Печати PDF

multijob„Мотото на бизнис заедницата едно време беше – збогати се брзо. Сегашното мото е –збогати се ефтино!“

Дејвид Кован,

новинар

Кој рече дека започнувањето на бизнис е скапо?!

  За вистинските претприемачи не постојат пречки кои можат да ги закочат на патот кон успехот.  Посебно не кога се во прашање парите. За нив тоа се само потешкотии кои ги носат поблиску до нивниот сон.

  Затоа, без никакви одлагања или најави, ви ја претставуваме листата на 128 бизниси кои можете да ги започнете со минимум средства, односно со помалку од 3.500 Евра. Бујрум:

 • Сметководител
 • Претставник за продажба/маркетинг
 • Професионален фотограф на настани
 • Оддржување на автомобили
 • Оддржување на простории
 • Архивска служба
 • Консултант за свадби
 • Консултант за настани
 • Брокер за недвижнини
 • Брокер за реклами/маркетинг
 • Брокер
 • Информации за купувачите
 • Сезонски услуги
 • Оддржување на оџаци и кровови
 • Прес клипинг-услуги
 • Посредување при студентско/сезонско вработување
 • Бизнис консултант
 • Консултант за бизнис-планови
 • Инвестициски менаџмент
 • Консултант за просторно планирање
 • Холтикултурист
 • Корпоративен фотограф
 • Корпоративен идентитет
 • Оддржувач на настани
 • Преведувач на настани и јавни излагања
 • Пишувач на CV
 • Пишувач на говори
 • Истражување на пазарот
 • Креатор на анкети
 • Кредитен аналитичар
 • Консултант за семеен/индивидуален буџет
 • Консултант за кариерен развој
 • Инструктор за танц
 • Тренер за спорт
 • Школа за готвење
 • Школа за музика
 • Школа за уметност
 • Школа за стручна помош
 • Психолог
 • Истражувач на пазарот
 • Истражувач на однесувањето на купувачите
 • Рангирање на дата-база на податоци
 • Дневен детски престој
 • Изработувач на купони
 • Изработувач на визит-карти
 • Графички дизајнер
 • Слободен писател на колумни/статии
 • Изработувач на логоа и брошури
 • Продажен агент
 • Тренер на кучиња
 • Консултант за менаџмент
 • Еколошки консултант
 • Менаџмент на фан-клубови
 • Менаџмент на фарми
 • Испорака на храна
 • Испорака на намирници
 • Испорака на лекови
 • Раководител на добротворни организации
 • Слободен уметник/писател/исустратор
 • Консултант за грантови
 • Дизајн и внатрешно уредување
 • Уредување на деловни простории
 • Уредување на резиденцијални дворови
 • Интернет маркетинг специјалист
 • Компаниски блогер
 • Оддржувач на веб страни
 • Оддржувач на сервери
 • Е-маил специјалист
 • Интернет продажба
 • Креирање на веб-страни
 • Оддржување на веб-страни
 • Електронско архивирање на податоци
 • Интернет истражување
 • Професионален истражувач
 • Професионално интервјуирање кандидати
 • Попрравка на накои и часовници
 • Консултант за работни односи
 • Адвокат
 • Консултант за договори и лиценци
 • Професионален консултант за франшизинг
 • Специјалист за попусти
 • Специјалист за лобирање
 • Професионален масажер
 • Специјалист на медицински менаџмент
 • Организатор на состаноци
 • Организатор на настани
 • Посредник при деловно преговарање
 • Фризер/бербер
 • Специјалист за мотивациски говори
 • Специјалист и логистика за преселба
 • Приватен детектив
 • Достава на весници
 • Он-лајн истражувач
 • Он-лајн пребарување за работа
 • Он-лајн пребарување на тендери
 • Специјалист за подобрување на вештини
 • Тематски обуки и семинари
 • Услуги за сетстирање
 • Специјалист за политички менаџмент
 • Специјалист за кампањи и промоции
 • Брокер за печатење на книги и брошури
 • Специјалист за нови производи
 • Специјалист за пакување
 • Технички специјалист
 • Рекреативен менаџмент
 • Консултант за НВО
 • Консултант за спортски клубови
 • Изработка на ракотворби
 • Изработка на разгледници
 • Изработка на сувенири
 • Изработка на промотивни производи
 • Советник за семинарски/научни трудови
 • Секретарски и административни услуги
 • Планер на саеми и изложби
 • Изработка на софтвер
 • Специјалист за интеграција на системи
 • Имплементатор на стандарди
 • Такси возач
 • Консултант за менаџмент на време
 • Агент за трговски-марки
 • Агент за патенти
 • Преведувачки услуги
 • Оддржувач на електрика
 • Оддржувач на водоинсталатерска опрема
 • Туристички агент

  ...листата секако не е конечна! Поканете ја креативноста да ги потполни празните позиции на во кои вие сте специјализирани и кон кои имате афинитети.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

НБРМ

Прод.
Куп.
EUR
61.8025
61.1875
USD
52.3484
51.8275
GBP
70.0311
69.3343
CHF
52.963
52.436
SEK
6.2061
6.1444
NOK
6.3175
6.2546
JPY
0.4666
0.462
DKK
8.302
8.2194
CAD
41.0103
40.6022
AUD
40.1784
39.7787
Превземено на 18.12.2017

You are here: Почетна Основај Бизнис Почетно финасирање 128 бизниси кои може да ги започнете со помалку од 3.500€