Процедура

ISO 9001 стандард – потреба или мода?!

Е-пошта Печати PDF

ISO-logo„Нашиот фокус никогаш не бил на брза заработувачка... За да ги привлечеме најдобрите клиенти, нашата филозофија секогаш се темелела на обезбедување на услуги со врвен квалитет.“

Кент Перкинс, партенр во DRM Inc.

  Дали стандардизацијата во една компанија е потреба? Дали за еден мал или среден бизнис ова е неопходно? И на крајот на краиштата, што се може да добе една мала компанија со воведување на стандарди?

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Регистрирајте ја вашата трговска-марка

Е-пошта Печати PDF

red-trademark-registered-patent-copyright-women-s-tees-short-sleeved_design„Трговската марка не е само слика, дизајн, слоган или лесно запаметлива фраза... Тоа е внимателно и студиозно одбран профил на индивидуата, институцијата, компанијата, производот или услугата.“

Даниел Џ. Бурстин, историчар и писател

 

  Трговкса-марка е она што сите најчесто го подразбираме како „бренд“ на некој производ или услуга, и најчесто го поврзуваме со добро позната компанија или личност... Но, трговската-марка не е „бренд“. Тогаш што е?
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последно освежено ( Четврток, 14 Април 2011 11:40 ) Повеќе...
 

Електронско основање на компанија и во Македонија

Е-пошта Печати PDF

e-registration„Бирократијата е уметност нешто возможно да се  направи тотално невозможно!“

Хавиер Паскал Салседо

   Едношалтерски систем за основање на компанија? Електронско поднесување и измена на документи? Без редици, гужви и чекања пред шалтерите?...

  Некој ќе рече – тоа е невозможно во Македонија! Можеби ќе биде во право, можеби не. Од неодамна и во нашата земја започна системот за е-регистрирање и менаџирање на фирмите во Централниот регистар , местото каде што се поднесуваат сите документи за формално-правното регистрирање компаниите низ републиката.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 
Страница 6 од 6

НБРМ

Прод.
Куп.
EUR
61.8015
61.1865
USD
52.6418
52.118
GBP
67.7722
67.0979
CHF
54.7546
54.2097
SEK
6.4802
6.4157
NOK
6.6323
6.5663
JPY
0.4827
0.4779
DKK
8.3108
8.2281
CAD
41.5919
41.1781
AUD
41.6733
41.2586
Превземено на 21.08.2017

You are here: Почетна Основај Бизнис Процедура