Истражете го патот на вашиот успех

Зошто е важно да се има визија?

Е-пошта Печати PDF

vision

Човекот кој може да гледа, а нема визија за себе си во иднината, е најпатетичниот човек на планетеата!“

 Хелен Келер,
првата глувонема личност со титула:
магистар на науки

  Без разлика дали сакате да се воведат некои промени во вашиот бизнис, или само размислувате за негово основање, најпрво мора да имате конкретна визија за тоа што сакате да направите.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

6-те работи што морате, и 6-те работи што не смеете да ги правите за вашите клиенти

Е-пошта Печати PDF
angel-devil„Секој разговор со клиентот мора да започнува со зборот: ние!"

Били Болдевин,
агент

  Сите знаеме дека е сто пати полесно да се продаде на постоечките клиенти отколку на нови...

  Ако добро го истражите она што се нарекува 'мини-пазар' на вашите клиенти, односно ако вашите постојани муштерии ги гледате како одделна целна група, тогаш сигурно ќе сакате истите тие повторно да пазарат од кај вас.

  Следните 12 мали правила за тоа што се смеете, а што несмеете да практикувате со вашите постојани клиенти треба да ви го обезбедат токму тоа повторно купување:
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последно освежено ( Понеделник, 12 Март 2012 17:35 ) Повеќе...
 

3-те магични бројки на финансиското планирање

Е-пошта Печати PDF
Number_3_Sign
„Добрите одлуки се носат врз база на знаења, а не врз база на бројки."
Платон,
античко-грчки филозоф

  За да донесете добри одлуки - ви требаат добри податоци. Вистина! Но, за за еден почетен бизнис кои податоци точно треба да се бараат? Тоа е вистинското прашање...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Потребен ли ви е бизнис-план ако извезувате?!

Е-пошта Печати PDF
globe450
“Секој од нас има план... се додека не го удрат по носот!“
Мајк Тајсон,
пензиониран професионален боксер

  Бизнис-план е механизам со кој се осигурува дека средствата или имотот на бизнисот се користат профитабилно врз сите негови активности за развој и задржување на конкурентна предност на пазарот.

  За нов бизнис тој обезбедува план за успех, додека за еден посотоечки бизнис тој обезбедува преглед на тоа каде е бизнисот во дадениот момент, како бизнисот е позициониран, и како настојува да ги постигне своите цели да стане и/или да остане успешен.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Трговска тајна

Е-пошта Печати PDF
secret“И тројца можат да чуваат тајна... ако двајца од нив се мртви!“  

Бенџамин Френклин,
еден од ’татковците’ на САД

  Што е тоа трговска тајна? 

  Генерално, која било доверлива деловна информација, која на едно претпријатие му обезбедува компетитивна предност може да се смета за трговска тајна.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Повеќе...
 
Страница 10 од 25

НБРМ

Прод.
Куп.
EUR
61.8015
61.1865
USD
52.6418
52.118
GBP
67.7722
67.0979
CHF
54.7546
54.2097
SEK
6.4802
6.4157
NOK
6.6323
6.5663
JPY
0.4827
0.4779
DKK
8.3108
8.2281
CAD
41.5919
41.1781
AUD
41.6733
41.2586
Превземено на 21.08.2017

You are here: Почетна Планирај бизнис