Бизнис План

Делови на Бизнис-план #10- Анекси и додатоци

Е-пошта Печати PDF

signing-annexКако анекс на бракот, мажите и жените секогаш се согласуваат барем во едно нешто: на жените не треба да им се верува!“

Хенри Луис Менхен,
сатирист

  Покрај помалку или повеќе стандардните теми обработени во секој бизнис-план, дозволено е, по сопствен избор, на крајот на планот да се додадат и некои дополнителни документи или анекси коишто одат во прилог на кој било дел од самиот план.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Делови на Бизнис-план #9 - Фактори на успех и ризици

Е-пошта Печати PDF

Taking-a-RiskБродовите се најсигурни во пристаништата, но бродовите не се направени за да седат на пристаниште!“

Џон А. Шед,
писател и професор

  На крајот до т.н. „наративен дел“ од бизнис-планот, наведете ги сите фактори што одат во прилог на успешност на бизнисот. Кога веќе имате јасна претстава за сите фази и активности од идните бизнис-процеси на вашата компанија, ги имате пред себе сите фактори кои можат да „ве вивнат во ѕвездите!“

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Делови на Бизнис-план: #8- Менаџмент и организација

Е-пошта Печати PDF

management_support_servicesЕфективниот менаџмент секогаш лежи во добро поставените прашања.“

Роберт Хелер,
уметник, музичар и магионичар

  Организацијата  на компанијата и менаџментот на човечки ресурси ќе бидат главните теми кои ќе бидат опфатени во овој дел од бизнис-планот.

  Која ќе биде поставеноста на организацијата во однос на хиерархијата, задачите и функциите на лицата што работат во неа? Кои ќе бидат нивните задолженија? Како ќе ги спроведуваат? Кои лица ќе управуваат со компанијата? Како ќе се утврдуваат и подобруваат способностите на менаџментот и вработените? Ова се само дел од прашањата на коишто треба да се даде одговор во овој дел од планот.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Делови на Бизнис-план # 6- Стратегија на бизнисот

Е-пошта Печати PDF

strategy_BPКолку и да изгледа убаво осмислена стратегијата, сепак добро е одвреме-навреме да ги погледнувате и резултатите!”

Винстон Черчил
Екс-Премиер на Велика Британија

  По анализата на пазарот и конкуренцијата, на ред е да се анализирате малку и себеси (вашата компанија)...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Делови на Бизнис-план #5- Анализа на пазарот

Е-пошта Печати PDF

market_segmentНајважната работа на еден слободен пазар, е тоа дека ниту една размена нема да настане доколку двете страни немаат некаков интерес!“

Милтон Фридман,

Економски нобеловец

  Во истражувањата на обемот на пазарот што треба да ги направите во овој дел, најпрвин фокусирајте се на вкупниот обем на пазарот во кој ќе делувате. Потврдете на кое поле од бизнис светот вие, всушност, се натпреварувате (печатење книги, продажба на мебел, обработка на накит итн.)

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 
Страница 3 од 4

НБРМ

Прод.
Куп.
EUR
61.7949
61.1801
USD
52.3908
51.8695
GBP
69.1296
68.4417
CHF
52.8342
52.3085
SEK
6.2141
6.1523
NOK
6.3599
6.2966
JPY
0.4653
0.4606
DKK
8.3047
8.222
CAD
41.0516
40.6431
AUD
39.5311
39.1377
Превземено на 18.11.2017

You are here: Почетна Планирај бизнис Бизнис План