Бизнис План

Зошто е важно да се има визија?

Е-пошта Печати PDF

vision

Човекот кој може да гледа, а нема визија за себе си во иднината, е најпатетичниот човек на планетеата!“

 Хелен Келер,
првата глувонема личност со титула:
магистар на науки

  Без разлика дали сакате да се воведат некои промени во вашиот бизнис, или само размислувате за негово основање, најпрво мора да имате конкретна визија за тоа што сакате да направите.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Потребен ли ви е бизнис-план ако извезувате?!

Е-пошта Печати PDF
globe450
“Секој од нас има план... се додека не го удрат по носот!“
Мајк Тајсон,
пензиониран професионален боксер

  Бизнис-план е механизам со кој се осигурува дека средствата или имотот на бизнисот се користат профитабилно врз сите негови активности за развој и задржување на конкурентна предност на пазарот.

  За нов бизнис тој обезбедува план за успех, додека за еден посотоечки бизнис тој обезбедува преглед на тоа каде е бизнисот во дадениот момент, како бизнисот е позициониран, и како настојува да ги постигне своите цели да стане и/или да остане успешен.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Дозволете им на вработените сами да си ги изберат своите титули

Е-пошта Печати PDF

31-managing-titleСпиритуален Капиталист“

едно од можните титули во иднина,
Институт за технологии во Копенхаген

 Сте слушнале ли некогаш за “Нај-главниот главен старешина на фирмата“, или за “Сметговодствениот супер-гуру“?! Не..? Време е да слушнете!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Генијален план: станување богат во 33 чекори

Е-пошта Печати PDF

Focus3D-Cover

Еднаш познавав еден Германски Принц кој поседуваше повеќе титули одошто памет, но и еден кутар шпански скитник со повеќе надимаци одколку парчиња облека.“

 

Оливер Голдсмит,
ирски поет

  Што обично ви доаѓа на ум кога ќе ја прочитате или слушнете фразата "бизнис-план"?

  За многу луѓе, менталната слика за бизнис-планиот е: голем здодевен формален документ! Тоа му доаѓа нешто како есеј во средно или некоја теза зададена на факултет, или пак тешка задача која се завршува со огромна воздишка и олеснување, а потоа се чува далеку во некоја фиока за што побрзо да се заборави...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Кога на бизнис-планот му треба ревизија?

Е-пошта Печати PDF

revisingПредвидувањето е многу тешко, особено кога се работи за иднината.“

Нилс Бор,
дански физичар

  Обично, претприемачите изработуваат бизнис-планови при самото започнување со бизнисот, со најчеста цел – привлекување на почетен капитал, инвестотори или партнери. Подоцна, кога нивниот бизнис ќе почне да расте и напредува, бизнис-планот најчесто останува затурен во некоја фиока или во папката на почетните формално-правни документи за основањето на компанијата. И се заборава...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 
Страница 2 од 4

НБРМ

Прод.
Куп.
EUR
61.8497
61.2343
USD
51.7095
51.195
GBP
70.1562
69.4581
CHF
53.3739
52.8428
SEK
6.4861
6.4215
NOK
6.6367
6.5707
JPY
0.4615
0.4569
DKK
8.3124
8.2296
CAD
42.1463
41.7269
AUD
41.2029
40.7929
Превземено на 23.09.2017

You are here: Почетна Планирај бизнис Бизнис План