Weblinks

Платата како стратегиска мотивација

Е-пошта Печати PDF

happy_moneyНе е платата таа што ќе ве направи побогат, туку начинот на кој ја трошите!“

Чарлс А. Јафе,
поранешен шаховски мајстор

  Планирањето на човечките ресурси во најголем дел предвидува планирање на селектирањето на кадарот и планирање на платите и евентуалните други видови наградување на вработените.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Необични бизниси кои донесуваат милиони

Е-пошта Печати PDF

355939-2612-40“This time next year, we'll be millionaires”

Derek 'Del Boy' Trotter

Многумина од Вас размислуваат што да отворат, каков бизнис да започнат. Дали да започнете бизнис кои е поврзан со Вашето образование, или нешто ново? Во овој текст ќе Ви презентираме неколку бизниси кои се за наши услови интересни,  невообичаени, мали и многу едноставни,  но сепак донесуваат добра заработка. Значи основната намена на текстот е да ве инспирира да го пронајдете Вашиот пат кон бизнис кои ќе Ви овозможи добра заработка.

 

Компанијата "Fatheadz"

Самото име на компанијата не насочува на тоа,  дека компанијата произведува за големи/крупни луѓе. Имено самиот сопственик на оваа компанија  Рико Елмор (Rico Elmore ) е многу крупен човек. Еден од неговите главни проблеми беше тој да не можеше да најди соодветни очила, кои ќе можат да станат на неговата голема глава.  Не губеше време и самиот си направи соодветни очила. Но не застана тука. Тој во 2004 година отвори сопствен бизнис – производство на очила за големи луѓе. Само во 2010 година компанијата заработи 2 милиони долари!

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последно освежено ( Среда, 10 Август 2011 13:55 ) Повеќе...
 

Делови на Бизнис-план #7- Маркетинг и продажба

Е-пошта Печати PDF

mmixПрестани да продаваш! Почни да помагаш!“

Зиг Зиглер,
продавач и говорник

  Маркетинг миксот, всушност, е алатка која е наменета да ви ги покаже и појасни основните фундаменти на кои ќе се засноваат вашите маркетинг и деловни активности.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Авторски права

Е-пошта Печати PDF

copyright„Авторството е всушност ценкање... баланс помеѓу правата на творецот и правата на корисникот на делото.“

Робин Грос,
меѓународен борец за цивилните права
на интелектуалната сопственост

  Многупати при размислувањата за почнување со бизнис, кај претприемачите  се јавува дилемата за заштита на сопствената бизнис-идеја. „Што ако некој ми ја украде идејата?!“

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Бреинсторминг - бура на идеји

Е-пошта Печати PDF

brainstormingСакате да отворите бизнис? Одлично! Имате идеја, знајте со што ќе работите но.....имате блокада како тоа и да го реализирате – како да се рекламирате, каде ќе Ви биди локацијата на бизнисот, каков асортиман, како да се вика фирмата...итн. Решение: соберете ги сите Ваши пријатели, седнете си во бавча, направете шопска или пријателите нека донесат кикири, отворете пиво или жолта и дискусијата нека почни. Ќе се изненадите како брзо ќе најдете решение за сите Ваши проблеми.

Е оваа метода Американците ја нарекуваат Бреинсторминг. Оваа метода има за цел да ја поттикни креативноста и отвореноста за нови идеи и информации кои требат да го решат одреден проблем. Цензурата во овој процес е строго забранета!!! За да го реализирате овој процес потребни Ви се од 6-12 луѓе, од кои некој од нив е запознаени со проблемот, а некој од нив се неутрални.  Главните улоги во овој процес ги имаат Водителот и Записничарот. Улогата на водителот во овој процес е да ги одреди правилата на процесот, додека записничарот нормално ги запишува предлозите.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последно освежено ( Петок, 22 Јули 2011 11:27 ) Повеќе...
 
Страница 7 од 9

НБРМ

Прод.
Куп.
EUR
61.7949
61.1801
USD
52.3908
51.8695
GBP
69.1296
68.4417
CHF
52.8342
52.3085
SEK
6.2141
6.1523
NOK
6.3599
6.2966
JPY
0.4653
0.4606
DKK
8.3047
8.222
CAD
41.0516
40.6431
AUD
39.5311
39.1377
Превземено на 18.11.2017

You are here: Почетна Планирај бизнис Бизнис Планирање