Дајте му на вашиот бизнис одржливост и зрелост

До подобар проект!!! - КАКО???

Е-пошта Печати PDF


Дали можеби во моментов го планирате/реализирате следниот голем проект, кој ќе донесе бенефит за Вашата организација? Можеби ги дефинирате целите на проектот, временската рамка, човечките ресурси кои се неопходни, финансиските средства?

Толку многу „нешта“ кои треба да се земат во предвид!

Истражувањата на компетентни проектни организации, укажуваат на 30% скратување на временската рамка и 20% финансиска заштеда, при примена на Проект за реализација на тековни активности!

Структурата во прилог, ќе ви помогне да извршите ревизија на вашите планови, а од друга страна ќе ви помогне да се осигурате дека сите клучни аспект се земени во предвид, како и дека планот е флексибилен, фокусиран кон целта и практичен.

Планирањето со помош на предложениот циклус, помага при планирање и управување со тековни проекти, до одреден степен на сложеност во зависност од околностите. Од друга страна за проекти кои вклучуваат повеќе луѓе во подолг временски период, неопходни се повеќе формални методологии и пристапи.

Најдобриот начин во процесот на планирање е да се пристапи како на еден цилкус. Откако ќе се „смисли“ план, треба да се процени која е веројатноста за успех. Оваа оценка треба да биде резултат на комбинирани искуства и аналитички алатки, но од друга страна треба да ја дефинира и финансиската рамка, како и потенцијалниот бенефит за организацијата.

Во прилог е прикажана и структурата која треба да се следи:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Соработка со тешки работници - Невозможна мисија или предизвик???

Е-пошта Печати PDF

Сите менаџери наидуваат на работници со кои соработката е екстремно „тешка“. Постојат два вида на "тешки" работници. Со едните соработката во континуитет е „тешки“, додека вторите се „тешки“ за соработка само во одредени ситуации.  Сепак, работата на менаџерите е да управуваат со сите луѓе, па не смеат да ги игнорираат и да кренат раце од комплицираните работници.

Кога малите деца сакаат нешто од продавницата, едноставно не ве слушаат, бегаат, викаат и слично. Слична е ситуацијата и со комплицираните работници. Тоа се работници кои негодуваат секогаш кога некој ќе рече нешто спротивно на нивните ставови.

Менаџерите мора да реагираат брзо на проблемите предизвикани од овие работници. Сепак, пред да реагираат, менаџерите треба да размислат за последиците. Брзината на реагирање зависи и од ситуацијата. Од време на време, менаџерите треба да го разгледаат списокот на работници и да се потрудат да ги откријат ситуациите во кои одредени работници се однесуваат некоректно и недостапно. До секое име на листата, треба да додадат забелешки.

Менаџерите не смеат да потклекнат пред озборувања и гласини. Всушност, работниците кои шират муабети низ компанијата треба да бидат први на листата на некоректни работници, но исто така треба и да се провери дали има вистина во озборувањата. Секоја одлука мора да се базира на факти. Планирајте ги конфликтите со "тешките" работници. Во овој момент, искористете ги податоците од листата која ја направивте за ситуации во кои вработените се однесуваат на непријатен начин. Некогаш сте приморани да донесете одлуки за кои знаете дека ќе предизвикаат негативни последици врз однесувањето на вработените, па многу е подобро доколку спремни се соочите со тој проблем. Судете според одредено однесување, а не според одредена личност

Вашата цел не е да ги „нападнете“ сите кои се однесуваат несоодветно, туку да создадете ситуација во која луѓето нема да осетат потреба од остра интервенција. Користете ЈАС, а не ТИ. На пример: "Сакам секој од вас да доаѓа на време" е многу подобра опција од "Ти секогаш доцниш".

Лошото однесување не секогаш е резултат на лоша намера. Понекогаш може да се случи таквото однесување да е резултат на страв, збунетост, недостиг на мотивација, лични проблеми и слично. Дајте и шанса на личноста сама да изнајде решение за ваквите проблеми. Работниците се многу попродуктивни доколку и тие имаат удел во креирањето на решението за одреден проблем. Некогаш градењето на благосостојбата во организацијата оди постепено, но понекогаш работите можат да се поправат само со драстични промени. Јасно е дека лошото однесување може да се избегне само со заеднички договор. За да се подобри однесувањето, работникот мора да се сложи со менаџерот околу новото решение, односно новата ситуација. Работникот мора да сфати што не чини кај неговото однесување и да увиди барем еден пример на добро однесување. Секогаш кога на некого му објаснувате дека нешто не е добро, поткрепете ја вашата изјава со пример за нешто што е добро. И не заборавајте сите вработени се подеднакво важни за организацијата!!!

*Оригиналниот текст е превземен од seebiz.net.mk

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Креирање на нови навики

Е-пошта Печати PDF

kaizenСите ние имаме одредени навики. Некој од нас има повеќе, некој помалку. Некој се добри но некој се и лоши. Понекогаш сите тие навики ни одземаат премногу време. Но понекогаш истите тие навики ќе не однесат на некоја нова страна и ќе не научат на нешто ново.

Во еден текст прочитав дека навиките се тие кои што кај луѓето ја развиваат креативноста, иновативноста, како и создавање на нови навики.

Јапонците го нарекуваат „каизен„ или континуирано/константно унапредување. Тоа е нивната животна филозофија, па и начин на живеење. Основата на оваа филозофија се базира на правење на мали, постепени промени, кои што се начин за развивање на иновативни процеси.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Вистинските тимови ги водат вистинските компании

Е-пошта Печати PDF

teamwork

„Одделно сите ние сме само капка. Заедно сме океан.“
Риносуке Саторо, 
јапонски поет 

  Тимска работа. Тимови. Способност за работа во тимови. Сите претходно наброени се дел од нашето секојдневие и дополнително на тоа слушаме ајде ова тимски да го сработиме, ајде малку тимски да скоцкаме некои работи за да ја избуткаме годинава подобро од минатата, итн.

  Што всушност е тим? Кој го сочинува тимот? Зошто служи тимот? Како треба да го формираме победничкиот тим? Како да ги избереме најдобрите менаџери за нашата компанија? Кој менаџер на која позиција треба да биде? Како да ги дознаеме неговите карактеристики? Се разликуваат ли менаџерите едни од други? Секако дека постојат основни дефиниции како одговор на прашањата, но сепак ајде да погледнеме од практичната страна и да видиме што е и како е.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Непроменливост НЕ, промени ДА

Е-пошта Печати PDF

Zespri-Kiwifruit-GoldПред неколку дена бев на пазар да си пазарам бостан и друго овошје – спас од овие тропските горештини. За око ми падна штанд со праски, поточно со нектарини. Штандот беше многу уредно и убаво уреден, производите убаво како под конец наредени...но она што ми го привлече вниманието е натписот над нектарините – „БРИЧЕНИ ПРАСКИ!„. Продавачот исто така беше активен особено кон женскиот пол, зборувајќи им – „ајде жени, снајки, домаќинки повелете поволно бричени праски!„ Морате да признаете прилично иновативен начин на промовирање!

Ова ме потсети на една компанија од Нови Зеланд – производител на киви. Имено компанијата „Зеспри„ е еден од најголемите производители на киви во оваа држава. Нивното учество изнесува околу 10% во вкупното производство на киви во Нов Зеланд или поточно кажано вредноста на произведениот киви на ова компанија изнесува околу 225 милиони американски долари.  Ова е прилично голема сума на пари и можеби компанијата ќе можеше да го одржи истото производство на киви. Но компанијата одлучи да го промени асортиманот на своите производи.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 
Страница 5 од 46

НБРМ

Прод.
Куп.
EUR
61.8497
61.2343
USD
51.7095
51.195
GBP
70.1562
69.4581
CHF
53.3739
52.8428
SEK
6.4861
6.4215
NOK
6.6367
6.5707
JPY
0.4615
0.4569
DKK
8.3124
8.2296
CAD
42.1463
41.7269
AUD
41.2029
40.7929
Превземено на 23.09.2017

You are here: Почетна Развивај Бизнис