Човекови ресурси

Менаџмент тим

Е-пошта Печати PDF

m-teamТалентот понекогаш добива натпревари но, тимската работа добива цели шампионати!“

Мајкал Џордан,
поранешен НБА играч

  Иако секоја функција по природа е менаџерска, менаџмент тимот во една компанија најчесто е/се основачот/ите. Претприемачот или претприемачите (во која било форма на здружување) кои ја основаат компанијата, најчесто на почетокот се и нивни менаџери. Ова доаѓа од природата на нештата, најчесто претприемачите да се тие кои ја „зачнуваат“ бизнис-идејата и самостојно преминуваат во нејзина реализација.

  Во секој случај, менаџментот (било да е тоа едно или повеќе лица) е тој што ги креира и води деловните политики и стратегии на компанијата.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Упс...ќе се видиме на суд?!

Е-пошта Печати PDF

the-devil-s-advocateЕден адвокат со обична актовка може да ви украде повеќе одколку 1.000 луѓе со пиштоли!“

Марио Пузо,
сценарист на култниот филм „Кум“

  На секој бизнис што држи до себе, покрај сопственикот му требаат уште двајца клучни луѓе: добар сметководител и добар адвокат.

  Сметководителот очигледно го ангажирате да ви ги средува сите тие „табели и бројки“, односно да ви ги врши тековните и идни пресметки за сите финансиски параметри со кои оперирате, и се разбира, да ве посоветува околу плаќањето на даноци. Адвокатот го ангажирате најчесто за не така пријатни работи...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Патувајте организирано

Е-пошта Печати PDF

business-travel-packingВо младоста, патувањето е еден вид образование, во староста – искуство“

Францис Бејкон,
филозоф

  Деловните патувања имаат тенденција да бидат постресни од вообичаените патувања.

  Покрај планирањето како најдобро и најбезболно и опуштено да си го поминете патувањето до одредената дестинација и назад, кај бизнис-патувањата мислите и на тоа како да оставите добар деловен впечаток или како најдобро да ги импресионирате потенцијалните клиенти или партнери.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

Отпуштен си!

Е-пошта Печати PDF

fired_BSNSДобивањето отказ од работа е чуден начин на кој прородата ти дава дознаење дека на времето си ја избрал погрешната работа!“

Хал ланкастер,
Wall Street Journal

  Да се разбереме – отпуштањето на работник е неблагородна работа... тоа го знаат сите менаџери/претприемачи. Никаде нема да најдете совршен начин да  соопштите ваква вест.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 

4 совети како да ги мотивирате Вашите вработени

Е-пошта Печати PDF

wemakeateampicture"Мојата улога како директор е да направам таква работна средина, каде сите позитивни карактеристики на вработените ќе излезат на видело."

Тони Хсиех (Tony Hsieh) директор на zappos.com

Претприемачот не може да го развие својот бизнис без помош на неговите вработени. Ако сакате да го достигнете врвот, мора да имате јак тим кои ќе ве однеси до тамо. Следете ги овие 4 техники за мотивирање на Вашите вработени и што ќе ви овозможи да изградете силен тим.

Обидете се да ги информирате Вашите вработени со нови случувања во Вашата компанија

Луѓето имаат потреба да бидат дел од компанијата и многу им е важно да знаат што се случува во компанијата. Ништо не можи да биди повеќе демотивирачки од фактот да вработените не знаат што се случува во компанијата каде што работат.

Организирајте средби со Вашите вработени за да ги информирате со случувањата во компанијата, а што е во директна врска со статусот на вработените. Прашајте ги за нивното мислење и направете да се чувствуваат како дел од компанијата.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Повеќе...
 
Страница 5 од 6

НБРМ

Прод.
Куп.
EUR
61.8497
61.2343
USD
51.7095
51.195
GBP
70.1562
69.4581
CHF
53.3739
52.8428
SEK
6.4861
6.4215
NOK
6.6367
6.5707
JPY
0.4615
0.4569
DKK
8.3124
8.2296
CAD
42.1463
41.7269
AUD
41.2029
40.7929
Превземено на 24.09.2017

You are here: Почетна Развивај Бизнис Човечки ресурси