7 причини зошто обидите да продадете пропаѓаат

Е-пошта Печати PDF

clip image002Зошто одличните безбол играчи погодуваат при фрлањата во 9 од 10 пати? Зошто одличните кошаркари погодуваат 9 од 10 шута за кош? А зошто добрите претприемачи не успеваат 9 од 10 пати да го финансираат сопствениот бизнис?

  Ова се прашањата што првенствено си ги поставиле бинзис-консултантите Мајк Шулц и Џон Доер од компанијата „Раин Груп“ (RAIN Group)... и почнале со истражувањата.

  Заклучокот од тоа што го покажало истражувањето, практично се сведувало на фактот што претприемачите не умеат ефективно да продаваат. Еве неколку факти кои го потврдуваат тоа: дури 48% од над 1.600те интервјуирани претприемачи од различни земји го навеле ’зголемувањето на приходите’ како нивна највисока цел. Високи 92% навеле дека веруваат дека може да се постигнат ’значителни и одлични резултати’ со продажниот тим кој моментално го поседуваат. Но исто така, високи 90% од испитаниците изјавиле дека обуките за продажба ’немаат скоро никаков ефект по 120 дена’, а сепак 93% од нив инвестирале во ’некаков вид на продажни обуки’.

  Проблемот, велат од „Реин Груп“ лежи во неправилното дефинирање на тоа што сака да се постигне со продажните техники. Ова се нивните 7 причини зошто најчесто продажбите пропаѓаат:

1.Неспособност прецизно да се дефинираат деловните и продажните потреби;

2.Неспособност да се креира адекватно продажно опкружување;

3.Неспособност да се подобрат продажните атрибути;

4.Неможност да се дефинира, поддржи и оствари продажбата;

5.Неможност да се генерира соодветна продажна обука;

6.Неможност да се учи од грешките при продажбата;

7.Неефективност при правењето евалуација и подобрување на состојбите;

  Сте се соочиле со слични проблеми? Имајте ги наум овие 7 причини и поработете на нив.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последно освежено ( Четврток, 22 Ноември 2012 11:51 )  

НБРМ

Прод.
Куп.
EUR
61.8497
61.2343
USD
51.7095
51.195
GBP
70.1562
69.4581
CHF
53.3739
52.8428
SEK
6.4861
6.4215
NOK
6.6367
6.5707
JPY
0.4615
0.4569
DKK
8.3124
8.2296
CAD
42.1463
41.7269
AUD
41.2029
40.7929
Превземено на 24.09.2017

You are here: Почетна Развивај Бизнис Продажба 7 причини зошто обидите да продадете пропаѓаат