biznis101-org2.png

20 работи што може да ги направиш за само 5 минути во петок

Печати

literature_review_read_paper_5minutesКолку често ви доаѓа на памет “немам време” ?

Денот е 24 часа за Lebron James, Mark Zuckerberg, за мене и тебе.

Многумина од нас го потценуваат потенцијалот и капацитетот на тоа што може да се постигне за само неколку минути.

Што можеме да направиме за време на оние мали моменти, на пример додека чекаме некого или нешто?

5 минути е повеќе од доволно време да се комплетира мала задача, а токму завршувањето на “малите работи” придонесува многу за работите на долг рок.

Што може да направиме за 5 минути?

 

Кратка листа инспирирана од Timemanagement Ninja:

Што би направиле вие за 5 минути? Дополнете не подолу со идеи..

*Оригиналниот текст е превземен од: iBrand, 06 јуни 2012г., автор: Александар Атанасов

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com